2. Stupedama med trommepuls

Forrige innlegg var et innblikk i en samtale jeg hadde med Studenten. Nå er det hun jeg kaller Stupedama jeg skal snakke med. Bjørg Torhallsdottir sin tittel er riktig nok Trommepuls, men det henger sammen. Å sitte ytterst på et stupebrett er ganske skummelt. På et tidspunkt legges tromma bort.

Jeg: Du har noen modige trekk som det har kostet ganske mye å se på, for ikke å snakke om å være med i.

Stupedama: Modige trekk? Hvordan da? Må man, så må man… ja da er det bare å handle. Du har jo sett at det har vært vanskelig mange ganger «å hoppe i det», så jeg synes ikke det er veldig modig å bare sitte på stupebrettet. For det har jeg også gjort. Jeg satt og satt med tromma. Lenge. FØR jeg faktisk hoppa.

Jeg: Jo, jeg har skjønt at før du hoppa, så var det noen overveielser som utenifra sett – faktisk ingen har lagt merke til. Det å observere deg sitte på stupebrettet, med SÅ mange meter langt ned, var ikke bare. Jeg var redd for at du bare skulle skli ned uten selv å ha bestemt deg for å hoppe. Men det har gått bra! Du kom deg opp i stående, og du stupte! Lurer på en ting: Du virker ikke som du analyserer så mye i etterkant, eller hva?

Stupedama: Nå må jeg nesten le… Joda, jeg også analyserer meg nesten ihjel innimellom, men først og fremst er jeg glad for at du har vært der. Du har sett at det ikke var helt enkelt. Og jeg kan nesten ikke forestille meg hvordan det ville ha blitt for deg og meg om jeg bare hadde blitt sittende der. Du må jo følge med, enten du vil eller ei. Vi henger sammen. Du er meg og jeg er deg. Og nå synes jeg du kan invitere inn en av de figurene som kom til deg for 15 år siden: Den resignerte

Jeg: Ja, klart jeg er avhengig av deg, avhengig av din beslutningskraft. Takk for praten. Godt forslag. Jeg tar neste prat med den resignerte.

Skribent: Siv Helen Rydheim

28. mars 2020

Publisert av sivryd@live.no

Blogger om omstillingskompetanse

2 kommentarer om “2. Stupedama med trommepuls

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: